mitt enda år som smal..

jag har varit smal en gång i mitt liv. det var 2008 efter att jag gått ner 12 kilo med hjälp av viktväktarna. då startade jag på 80 kg, vilket är en bra bit under där jag är idag. jag lyckades hålla vikten i ca 6 månader sen kom kilona sakta men säkert tillbaka. hur kunde jag tillåta det? ja, den frågan har jag ställt mig otaliga gånger. jag vet inte. något som jag däremot vet är att jag har tagit nya tag hundratals gånger efter det (och innan 2008), men alltid misslyckats. det kanske handlar om dålig karaktär, vad vet jag. nu har det gått så pass långt att jag inte reder ut det mer, vilket läkaren förklarade för mig.
2008, där mådde jag bra. att inte vilja gå ut med vänner, åka och bada eller gå och träna för att man är tjock. den känslan är inte rolig. jag tackar min lyckliga stjärna för att jag får den här chansen till ett hälsosammare liv.
här får ni se två bilder från just 2008, smal-året:
 
#1 - - Anonym:

Anledningen till att man misslyckas med saker i stil med att sluta röka/snusa eller hålla vikten är helt enkelt att man har fel vanor. Det första jag själv gjorde den dagen jag insåg att vikten börjat skena iväg var att ta mig en funderare och sen insåg jag att den där 1½ l läsken som alltid stod under soffbordet antagligen inte var en särskilt briljant idé att ha där. Numera dricker jag sällan eller aldrig läsk och det är inte ens ett medvetet val längre utan jag har ändrat den vanan. Nu vet jag att du ska ta en fight för att bli av med cigaretterna och tyvärr är det ofta så att när man ska sluta med nikotin så äter man mer för att kompensera en ovana. Det är ytterst få som jag hört talas om som gått ner i vikt av att lägga av iaf. Du får ta fighten helt enkelt. Du har ägnat rätt många år åt att lägga på dig vikten, så den lär ju inte halka av dig på en kvart. Se det långsiktiga målet. Sen kanske du inte ska ha som mål att bli lika snygg som du var "smal-året" utan kanske mer se det som att bli mer hälsosam och slippa ådra dig ett milt fall av döden...
Kämpa på, jag hejar på dig.
Mvh W

*end rant*

Svar: som jag har skrivit så gör jag inte det för att bli "smal och snygg" utan för att få ett långt och hälsosamt liv. det är det som jag ser fram emot :)
Sara Mäki